17 Nisan 2011 Pazar

Gizli Yetenekler Orkestrası: Twitter

Testesteron Bulamaçları

Karşı cins ile iletişim sağlamanın tek yolunun bilgisayar olduğuna inanan bireylerdir. Twitter onlar için bir nevi chat odası sayılabilir. Sürekli kızlara cevap yazarlar. Twitter sayfalarını açtığınızda cevaplardan başka hiç bir şey görmezsiniz. Genellikle twitlerindeki hitap şekilleri "şeker, tatlım, aşkitom, bebeğim, bir tanem" gibi kelimelerden oluşur. Sosyal meseleler, dernekler ile ilgili twit girerek arada bu firikik dolu pozu düzeltmeye çalışırlar. Fakat Çin'de günlük 1 dolara Nike fabrikasında çalıştırılan işçiler gibi bunlar da twitter, facebook'ta kız kovalar. Twitterdaki besin zincirinin en altında yer aldıklarından bloke etmek gerekir.

Avrupacılar, Amerikacılar

Bunlar genellikle medya mensuplarından olurlar. şirket gezileri, ürün tanıtımları ya da patronlarının ceplerine koyduğu para ile yurt dışına seyahat ederler. Genellikle "Oranın yemeği harika, orada yemek yenmez, michelin yıldızı yokmu ay çok banal" gibi twitlere rastlayabilirsiniz. Genelde twitlerinde kullandıkları kelimeler britanya'dan ithaldir. Türkçe deyim kullanmazlar.

Retweet'çiler


Madem yazamıyorum beğendiklerimi retweet ederim diyenlerdir. Etliye sütlüye bulaşmazlar. Favorileri Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu twitleridir.

Bunalımcılar

Sevgilisiyle kavga ettiğinde ya da birinden nefret ettiğinde twitter'a sarılanlardır. Genellikle "Karanlık bir boşluktayım ışık yok, yolun sonu gözüküyor, insanlardan nefret ediyorum" gibi twitler girerler.

Cemiyet hayatının tanınmış simaları

Keşke sima olarak kalsalarmış. "Londra'yı özledim istanbul çok ouuutt!" gibi twitleri görmeniz mümkündür. Sürekli hareket halindedirler. Bu yüzden bolca UGG bot eskitirler. Bir nevi "seferi" sayılırlar.

Laf sokayımcılar

Ayarsız terazi taşkınlığında, zeka yoksunu biçimde laf sokmaya çalışırlar. Sürekli insanlara cevap yetiştirip "Dur bakayım bunun keyfi çok yerinde moralini bozayım" tutumunda insanlardır.

Kalbi kırık romantikler

Girdikleri twitler genellikle dizi replikleri, pespaye olmuş özlü sözlerden oluşur. Bu tarzda ikiden fazla kişiyi takip ederseniz doz aşımına maruz kalırsınız.

İsyankar son ütücüler

Bunlar genellikle sosyal yaşam içerisinde sürekli susturulmuş, itilmiş, kakılmış ve lafları ağızlarına tıkılmış kişilerden oluşur. Öylesine bir resim ve takma ad alıp küfürlü konuşarak çok samimi, harbi olduklarını düşünürler. Internet'in sağladığı anonim olma imkanını fevri biçimde kullanırlar. Tarzları yavan laflar arasına sıkıştırılmış trafikte edilen küfürlere benzer.

Hello Kitty insanları

Herkes onları sevsin isterler. Sevgi kelebeği gibi dolaşır teşekkür eder, terinizi siler, gece üstünüz açıldığında örterler. Genellikle sık sık profil fotoğrafı yeniledikleri de göze çarpar.

Hevesli iş adamları

Bunlar sürekli kendileri ve firmaları hakkında konuşur kişisel ve kurumsal PR peşinde koşarlar. Son zamanlardaki alışkanlıkları Formspring'den hesap alıp kendi kendilerine soru sormaktır. Kendi kendilerine sordukları 5 sorudan sonra, genç girişimcilerimizin yarısında şizofreni belirtileri görülüyormuş. Sürekli bir şeylerin peşindedirler. Fakat asla sonuçlanmaz. Bu bakımdan Erke Dönergecini icat eden ekip ile benzerlik gösterirler.

Konformist çocuklar

Yedikleri suşinin, içtikleri puronun, gittikleri mekanların tabelalarının resimini çekip twitter'a gönderirler. "Bakın ben böyle takılıyorum dostlar" dercesine twitleyip cevap beklemekten gittikleri yerin tadını çıkaramazlar.

Homo Erectus twitçileri

Bunlar henüz "homo sapiens" evresine geçememiş sadece temel güdüler, ihtiyaçlar üzerine twit girerler. Favori twitleri "Çok mutluyuuum!, Çok üzgünüm :(, Acıktım, Offf trafik" gibidir.